10 hurtige løsninger til effektiv påvirkningsadfærd, når tiden er knap

Tiden er en slags flod af forbigående begivenheder, og dens strøm er stærk; så snart man får øje på en ting, bliver den skyllet forbi, og en anden tager dens plads, og den vil også blive skyllet væk. Marcus Aurelius sagde det.

Tidspresset hersker i de bedste tider og dominerer i de værste. Hvis du har travlt, hvis din dag er et virvar af halvfærdige projekter og chikanerede, ukoncentrerede møder, krakelerede to-do-lister og endeløse meddelelser, kan du gå glip af ting. Du kan begå fejl og ødelægge relationer. Det kan rejse problemer med manglende tillid, det kan få medarbejdere til at føle sig utaknemmelige eller få cheferne til at tro, at du ikke kan klare presset. Det kan tage meget lang tid at opbygge tillid og troværdighed. Alligevel kan den gå tabt på få sekunder. Og det aller værste, du kan gøre, er netop det, du måske føler dig fristet til at gøre – at give løfter, du ikke kan holde. Før du ved af det, er du havnet i en negativ cyklus af overskredne deadlines og ødelagte relationer.

Positive Power and Influence Programme® er fokuseret på at hjælpe deltagerne med at nå deres mål og samtidig opretholde eller opbygge produktive arbejdsrelationer. Dette er kendt som “balancemodellen”, og det er kernen i programmet. At balancere mål og relationer kræver indflydelse. Og effektiv påvirkning kræver ofte tid og planlægning – især hvis følelserne er på højkant. Så her er nogle hurtige idéer til at hjælpe dig med at håndtere og påvirke både dine opgaver og relationer, når tiden er knap.

1. Forestil dig din virkning

Hvis du har så travlt, at du kun har tid til ét råd i dag, så lad det være dette: Prøv altid at forestille dig din virkning. Det er umuligt at forudsige, hvordan folk reagerer på dig, men at finde tid til at overveje, hvordan dine ord og handlinger virker på andre, er et vigtigt redskab til selvudvikling.

2. Hold dit løfte

Som Carl Gustav Jung sagde: “Du er det, du gør, ikke det, du siger, du vil gøre. Hvis du har aftalt at levere en opgave på et bestemt tidspunkt, skal du flytte bjerge for at holde dit løfte. Hvis du trods alle anstrengelser kommer til at overskride fristen, skal du kommunikere dette faktum så hurtigt som muligt. De har brug for at vide, at det ikke kommer til at ske. Hvis du tager dig tid til at være ærlig og lade dem vide det, vil det skabe god vilje – og forhåbentlig give dig mere tid.

3. Udarbejdelse af korte forslag

Hold det klart og kort. Hvis du har en idé, skal du ikke udvande den med tyve argumenter til støtte for den. Du skal blot fremlægge ideen med de to stærkeste argumenter for at gøre det.

4. Hvis du har travlt, skal du ikke forcere spørgsmålet

Når du mangler tid, er du mest sårbar – du er i en fase, hvor du er mest tilbøjelig til at ty til tvangsadfærd. Hvis en person hele tiden er uenig i en handlingsplan, skal du ikke forsøge at tvinge tingene igennem – det kan styrke deres position yderligere. Tag føringen med en beslutsom udskydelse. Dette kan virke som et latterligt forslag i en artikel om at spare tid, men det kan være lige det, situationen har brug for, og det kan ende med at spare dig tid i det lange løb.

5. Få fokus væk fra konfliktpunktet

Hvis der er et stridsspørgsmål, skal du ikke dvæle ved det. Hvis I forhandler om et fælles mål, skal I fokusere på målet og ikke på de barrierer, der i øjeblikket står i vejen for det. Det kan være så enkelt som at minde folk om, hvorfor de alle er der.

6. Hvis nogen skubber dig hårdt, skal du gå over til en træk-stil

Du skal være åben for at høre, hvad den anden person ønsker og har brug for. Lyt til, hvad de siger, tjek din forståelse og inviter dem til at præcisere deres synspunkter. Alle tror, at de er gode lyttere, men det er ikke alle, der er det, og det er en meget undervurderet evne.

7. Direkte spørgsmål fører til direkte svar

Spørg folk, hvad de har brug for. Hvis du vil have noget gjort, og der synes at være tøven, så vær direkte og spørg, hvilket incitament eller input de har brug for for at udføre arbejdet. På samme måde, hvis du overtaler, og det ikke virker, så spørg dem, hvilke beviser de har brug for for at blive overbevist.

8. Gør dine lektier

Der er ikke noget mere frustrerende end et formålsløst møde, når du mangler tid. Hvis der er et uønsket møde på din dagsorden, skal du ikke gå ind i blinde og frustreret. Find ud af præcis, hvorfor det forventes, at du skal være der, og hvad målene er. Det kan vise sig, at du måske ikke er påkrævet alligevel. Men hvis du er, kan du i det mindste sørge for, at det bliver produktivt.

9. Afværg indsigelser, før de tager form

Gå ind til hvert møde med viden om, hvad du ønsker at få ud af det. Du skal vide, hvem der kommer til at være til stede. Hvis du er der for at fremsætte et forslag, kan du spare tid i det lange løb, hvis du forudser, hvilke spørgsmål og indvendinger de sandsynligvis vil rejse, og det vil hjælpe dig med at spare tid.

10. Hvis holdet er ved at gå i stå, skal du glæde dig over fremtiden

Demotivation på arbejdspladsen kan skyldes uholdbare arbejdsbyrder, kedsomhed eller følelser af manglende anerkendelse. Du kan ikke løse alle problemer lige nu, men ledelse handler ofte om at skabe og opretholde en god stemning. Hvis energiniveauet er dalende, er det måske på tide, at du deler nogle visioner. Du er nødt til at sælge fremtiden og tale om, hvor “vi” kan være om seks måneder. Hvis du har brug for inspiration, er der nogle fremragende eksempler på at dele visioner i disse klassiske filmscener og disse berømte taler.

Der er en grænse for den tid, der er tildelt dig, og hvis du ikke bruger den til at frigøre dig selv, vil den være væk og aldrig vende tilbage. Det sagde Marcus Aurelius også.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på