Søg
Close this search box.

Sådan påvirker du effektivt med din kommunikation, når tiden er knap

“Tid er en slags flod af begivenheder, og stærk er dens strøm; så snart en ting kommer til syne, bliver den straks fejet væk, og en anden tager dens plads, og også denne vil blive fejet væk.“ – Marcus Aurelius.

Hvis du har alt for travlt, hvis din dag er et virvar af halvfærdige projekter og uproduktive møder, lange to-do-lister og en endeløs strøm af mails, kan du komme til at begå for mange fejl og skade relationer. Det kan skabe problemer, og manglende tillid, og det kan få medarbejderne til ikke at føle sig værdsatte eller få cheferne til at tro, at du ikke kan klare presset. Det kan tage meget lang tid at opbygge tillid og troværdighed, hvorimod det kan gå tabt på meget kort tid. Og det værste, du kan gøre, er netop det, du måske føler dig fristet til at gøre – at give løfter, du ikke kan holde. Før du ved af det, er du havnet i en negativ spiral af overskredne deadlines og ødelagte relationer.

Power2Influence® er fokuseret på at hjælpe deltagerne med at nå deres mål og samtidig bevare gode, respektfulde relationer. At balancere mål og relationer kræver indflydelse. Og når du skal være effektiv i din påvirkning kræver det ofte tid og planlægning – især hvis følelserne er på højkant. Så her er nogle hurtige idéer til at hjælpe dig med at håndtere og påvirke både dine opgaver og relationer, når tiden er knap.

1. Forestil dig, hvordan du virker på andre

Hvis du har så travlt, at du kun har tid til ét råd i dag, så lad det være dette: Prøv altid at forestille dig, hvordan du virker på andre. Det er umuligt at forudsige, hvordan folk reagerer på dig, men at finde tid til at overveje, hvordan dine ord og handlinger virker på andre, er et vigtigt redskab til selvudvikling.

2. Hold dit løfte

Som Carl Gustav Jung sagde: “Du er det, du gør, ikke det, du siger, du vil gøre.” Hvis du har aftalt at aflevere en opgave på et bestemt tidspunkt, så skal du gøre, hvad du kan for at holde dit løfte. Hvis du trods alle anstrengelser kommer til at overskride fristen, skal det kommunikeres så hurtigt som muligt. Modtageren har brug for at vide, at det ikke kommer til at ske. Hvis du er ærlig og giver besked om forsinkelsen, vil det skabe tillid – og forhåbentlig give dig mere tid.

3. Kom med korte forslag

Hold det kort og præcist. Hvis du har en idé, skal du ikke udvande den med tyve argumenter for at bakke den op. Du skal blot fremlægge idéen sammen med de to stærkeste argumenter.

4. Hvis du har travlt, skal du ikke forcere spørgsmålet

Når du mangler tid, er du sårbar – du er i en fase, hvor du er mest tilbøjelig til at presse ting igennem. Hvis en person hele tiden er uenig i en handlingsplan, skal du ikke blive ved med at presse på – det kan nemlig styrke deres position yderligere. Tag styring med en udskydelse. Dette kan virke som et malplaceret forslag i en artikel om at spare tid, men det kan være lige det, situationen har brug for, og det kan ende med at spare dig tid i det lange løb.

5. Flyt fokus væk fra konflikten

Lad være med at dvæle ved punkter hvor I er uenige. Hvis I er i gang med en forhandling hen imod et fælles mål, skal I fokusere på målet og ikke på de barrierer, der i øjeblikket står i vejen for det. Det kan være så enkelt som at minde folk om, hvorfor I er her, og at I kæmper for den samme sag.

6. Hvis nogen presser dig hårdt, skal du bruge ”pull” energi

Du skal være åben for, hvad den anden person ønsker og har brug for. Lyt til, hvad vedkommende siger, vær sikker på at du forstår det korrekt og bed om en uddybning af hans/hendes synspunkter. De fleste tror selv, at de er gode lyttere, men sådan er det langt fra; det er nemlig en meget undervurderet evne, og den kræver en indsats.

7. Direkte spørgsmål fører til direkte svar

Spørg andre, hvad de har brug for. Hvis du vil have noget gjort, og der synes at være tøven, så vær direkte og spørg, hvilket input de har brug for til at udføre arbejdet. Spørg direkte hvad vedkommende har brug for, til at blive overbevist.

8. Forbered dig

Der er ikke noget mere frustrerende end et møde, som du ikke ser formålet med, især når du har travlt. Hvis der er et møde på din dagsorden, som du føler, at du ikke har tid til, skal du undgå at møde op uden et mål. Find ud af præcis, hvorfor det forventes, at du er der. Det kan vise sig, at du måske ikke er påkrævet alligevel. Men hvis du er, kan du i det mindste sørge for, at det bliver produktivt.

9. Håndter modstand, før den opstår

Gå ind til hvert enkelt møde med viden om, hvad du ønsker at opnå. Du skal vide, hvem der ellers deltager i mødet. Hvis du er der for at fremsætte et forslag, er det en god idé, hvis du på forhånd tænker over, hvilke spørgsmål og indvendinger der sandsynligvis vil opstå, da det kan hjælpe dig til at spare tid.

10. Sådan gør du, hvis dit team går i stå

Hvis medarbejderne virker demotiverede, kan det skyldes en for tung arbejdsbyrde, kedsomhed eller følelsen af manglende anerkendelse. Du kan ikke løse alle problemer nu og her, men ledelse handler ofte om at skabe og opretholde en god stemning. Du er nødt til at sælge fremtiden og tale om, hvor “vi” kan være om seks måneder.

“Der er en grænse for den tid, der er tildelt dig, og hvis du ikke bruger den til at befri dig selv, vil den forsvinde og aldrig vende tilbage.” – Marcus Aurelius

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på