5 gyldne tips til en fængende pitch

Tiden med lange præsentationer og møder er forbi. Pitchen, en kort tale på cirka fem minutter, har overtaget. I løbet af få minutter skal du formidle din besked klart og fange interessen hos dit publikum. Pitchen kan virke som en kunstart, der er svær at lære, men du har allerede potentialet til at blive en ægte pitch-mester. Så hvordan får du dit potentiale frem og opnår reelle resultater? Her er 5 tips til din pitch.

#1 Brug PowerPoint som grundlag

Michelle de Bruijn foreslår at opbygge PowerPoint-præsentationen til din pitch ved hjælp af post-its. “Når du opretter din præsentation, begynder du normalt med en tom PowerPoint-slide. Så starter stirrekonkurrencen: Hvor skal du begynde? Det er mere effektivt at skrive din pitch på post-its og hænge dem op på en væg. På den måde kan du bygge din præsentation op og nemt skifte mellem emner, da du ser pointerne lige foran dig. Det tvinger dig også til at udtrykke præcist, hvad hver slide handler om.”

At du arbejder på en kortfattet måde, bør du lade afspejle i din PowerPoint. “Brugen af for meget tekst i dine visuelle elementer distraherer opmærksomheden fra dig og din historie” siger hun. “Kan du formidle din besked i din præsentation ved hjælp af bare ét billede? Gør det!” “Mange vil gerne være omfattende i en pitch, men det er ikke nødvendigt. En pitch er ikke en monolog; det er starten på en dialog. Det vigtige er at komme hurtigt ind til kernen og overtale andre til at deltage i en samtale med dig” siger Nathalie Mangelaars, som er stifter af virksomheden PitchQueen.

#2 Fasthold opmærksomheden

Du har cirka 8 sekunder, før publikums opmærksomhed begynder at dale. Det kan være effektivt at starte din pitch med et spørgsmål. Tænk dog nøje over hvilket type spørgsmål du stiller. Når du henvender dig til et stort publikum, er åbne spørgsmål ofte mindre effektive. Et lukket spørgsmål med mulighed for at løfte hånden sikrer, at alle straks er engagerede.

“En visuel start kan være en god icebreaker. Det fanger opmærksomheden og skaber lyst til at lytte til dig. Det kræver lidt mere kreativitet, men kan være meget effektivt” siger de Bruijn.

#3 Kend din målgruppe

For at fange publikums opmærksomhed og fastholde den er det vigtigt, at du kender din målgruppe. Hvad er deres behov, ønsker og interesser? Hvad er deres forventninger til dig og din pitch?

“Det er vigtigt at forstå, hvem du taler til. Hvad er deres baggrund? Hvordan vil dit produkt eller din service gavne dem?” siger Mangelaars. “Tænk over, hvilket sprog de taler, og hvordan du kan kommunikere på en måde, der appellerer til dem.”

Som forberedelse kan det være en god ide at undersøge målgruppen og deres behov. Du kan også bruge denne viden til at tilpasse din pitch og inkludere relevante eksempler eller historier, der vil appellere til publikum.

#4 Fortæl en historie

En god pitch fortæller en historie, der er let at følge og forstå. Det hjælper med at engagere publikum og skaber en følelsesmæssig forbindelse til dit budskab.

“En pitch skal fortælle en historie. Det er ikke nok at fremlægge data og fakta. Du skal skabe en følelsesmæssig forbindelse til dit publikum,” siger de Bruijn. “Hvordan vil dit produkt eller din service gavne dem? Fortæl en historie om, hvordan dit produkt eller din service har hjulpet andre mennesker. Brug eksempler og case-studier til at illustrere din pointe.”

#5 Afslut med et klart oplæg til en handling

Din pitch bør afsluttes med et klart oplæg til en handling. Hvad ønsker du, at publikum skal gøre? Hvordan kan de komme i kontakt med dig?

“Det er vigtigt at være meget specifik og tydelig i dit oplæg til den ønskede handling. Hvis du vil have, at publikum skal tilmelde sig en service eller produkt, skal du give dem en klar vejledning om, hvordan de gør det” siger Mangelaars.

Afslut din pitch med en stærk og overbevisende sætning, der opsummerer dit budskab og opfordrer publikum til at agere.

I sidste ende handler det om at skabe en følelsesmæssig forbindelse til dit publikum, kommunikere dit budskab klart og engagere dem på en måde, der skaber lyst til at agere. Med disse tips i baghovedet er du godt på vej til at blive en god pitcher!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på