Hvorfor er det vigtigt at give feedback?

At give feedback bidrager til et positivt og sundt arbejdsmiljø. Medarbejderne føler sig mere engagerede og leverer arbejde i bedre kvalitet. Samarbejdet bliver også mere gnidningsfrit. Men vi har ofte svært ved at give feedback, som andre virkelig får gavn af. Og det er ærgerligt, fordi feedback giver fantastiske resultater. Her er 5 grunde til, hvorfor det er så vigtigt at give feedback.

#1 Øget motivation

At føle sig værdsat er et grundlæggende menneskeligt behov. Vi vil alle gerne have ros, når vi gør noget godt. Når en kollega anerkender, at du har håndteret en opgave godt eller gennemført et projekt med succes, føler du, at du bidrager til organisationens succes. Effekten? Du føler dig mere ansvarlig og mere villig til at prøve nye ting og har tendens til at yde dit bedste.

#2 Hurtigere opnåelse af mål

Gennem feedback lærer du, hvad du skal (eller ikke skal) gøre for at nå dine mål hurtigere. Det forbedrer også samarbejdet mellem teams, hvilket i sidste ende fører til hurtigere opnåelse af fælles mål. Ved at modtage kontinuerlig feedback kan du til enhver tid vurdere, om du stadig er på det rette spor. På den måde ved du, om du er i overensstemmelse med, hvor dit team eller organisation ønsker at bevæge sig hen.

#3 Arbejde med svage sider

Feedback fra forskellige perspektiver resulterer i et større og mere komplet selvbillede. Og ja, vi har alle vores mangler… At modtage negativ feedback kan være udfordrende. Men en sådan feedback giver mulighed for, at du kan forbedre dig selv. Du opdager dine svage sider og kan arbejde konkret med dem.

#4 Videreudvikling af styrker

Vi byder altid positiv feedback velkommen. Når du modtager det, bliver du opmærksom på dine styrker. Du vokser både fagligt og personligt og udvider dermed dit potentiale. Og du udvikler dine talenter! Ved regelmæssigt at give feedback til andre hjælper du til med at gøre fremskridt.

#5 Øget jobtilfredshed

Når du modtager opmærksomhed og anerkendelse, går du på arbejde med en større glæde. Derudover udtrykker du dine følelser og adresserer underliggende behov hurtigere ved at give feedback. En åben feedback-kultur fører til en bedre atmosfære og samarbejde. Hvem vil ikke gerne have det?

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på