Hvorfor god kommunikation virkelig betyder noget

Dette lyder måske bekendt. Du kan dit kram… du kan måske endda sige, at du er fagekspert i din organisation. Men al denne ekspertise og knowhow synes ikke at give dig de resultater, du er ude efter. Det skyldes, at effektivt samarbejde kræver meget mere end det. Det kræver god kommunikation … grundlaget for bedre resultater og et vellykket samarbejde. ‘Kommunikation drejer verden’ siger også Richard Branson, ejer af Virgin Group.

Ifølge Brian Tracy, en kendt leder-guru, er evnen til at kommunikere afgørende for 85 % af ens succes i erhvervslivet og i privatlivet. En forskningsundersøgelse fra Carnegie Institute of Technology understøtter denne påstand. Den viser, at 85 % af en persons (økonomiske) succes opnås gennem effektiv kommunikation, forhandling og ledelse. Kun 15 % af succesen skyldes knowhow og tekniske færdigheder.

“Kommunikation fremmer menneskelige forbindelser… det giver os mulighed for at lære, vokse og bevæge os fremad”, siger Branson. “Det er ikke blot et spørgsmål om at tale eller læse, men om virkelig at forstå, hvad der bliver sagt – og i nogle tilfælde, hvad der IKKE er blevet sagt. Kommunikation er den vigtigste færdighed, som enhver leder kan have”. Efter vores mening gælder det ikke kun for ledere. God kommunikation er vigtig for alle, der ønsker at få indflydelse.

Gør en forskel

Indflydelse handler om at engagere folk og få dem til at bevæge sig mod dit mål med positiv interaktion som kernen. Indflydelse hænger derfor sammen med din adfærd og din måde at kommunikere på. Og det er gode nyheder! For der findes flere forskellige kommunikationsstile, som du kan lære og gøre til din egen. At have indflydelse på andre er ikke en gudgiven egenskab, det er ikke noget, som kun nogle få kan have … det er ikke kun for superstjerner.

For at kunne kommunikere effektivt og få mere indflydelse ved at gøre det, skal du først have indsigt i og forståelse for din egen adfærd. Hvad er det indtryk, du gør på andre? Hvordan opfatter de dig? Og endnu vigtigere, hvad kan du gøre for at ændre en eventuel ineffektiv adfærd? Du bliver mere indflydelsesrig, når du er fleksibel i forskellige situationer og med forskellige samtalepartnere. I det øjeblik du lærer at anvende forskellige kommunikationsstile til det, som situationen kræver, vil du få mere indflydelse.

Alle kan lære dette

Den amerikanske legendariske forretningsmand Warren Buffet sagde det for mange år siden: Uden gode kommunikationsevner vil du aldrig kunne få folk omkring dig til at marchere. Ikke engang når disse mennesker ikke kan se over toppen af den næste bakke, mens du kan.

Alle kan lære at tage stilling og klart danne sig en mening, lære at understøtte den med argumenter, engagere andre og inspirere folk til at se, hvilke muligheder der ligger foran dem. God kommunikation er en færdighed, som man kan lære. Så det er op til dig, hvor højt du sætter barren for, hvor indflydelsesrig du ønsker at blive.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på