Vær i kontrol med dine følelser under en svær samtale

Hvordan sikrer du, at dine følelser ikke overtager under en svær samtale? Jo mere plads dine tårer, frustrationer og vrede får, desto mindre rationelt kan du tænke. Der er risiko for, at samtalen forløber helt anderledes, end du ønsker det! Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at bevare roen. Få kontrol over dine følelser med vores tre tips.

#1 Fokuser på din vejrtrækning
Hvis du mærker, at du bliver anspændt, skal du forsøge at fokusere på din vejrtrækning. Eksperter inden for mindfulness anbefaler at tælle dine vejrtrækninger. For eksempel kan du tage en dyb indånding og herefter en udånding, mens du begge gange tæller til 6. Eller du kan tælle hver udånding, indtil du når 10, og begynde forfra. At skifte fokus til at tælle kan have en beroligende virkning.

#2 Bevæg dig
At sidde stille under en svær samtale kan få dine følelser til at eskalere. Hvis samtalen finder sted ved et bord, kan du blot være åben om dette: “Jeg har lyst til at bevæge mig lidt. Har du noget imod, at jeg går lidt rundt?” Hvis du foretrækker at blive siddende, kan du forsøge at finde nogle små fysiske distraktioner. Tænk på at bevæge dine fingre eller hænder. Eller du kan placere dine fødder fast på gulvet og lægge mærke til, hvordan gulvet føles mod dine sko.

#3 Tag en pause
At skabe afstand fra situationen kan også være en meget effektiv tilgang. Hvis du bemærker, at dine følelser tager til, og du ikke er i stand til at kontrollere dem på det tidspunkt, kan du foreslå at tage en pause. Lad den anden person vide, at du ønsker at genoptage samtalen på et andet tidspunkt. At skabe afstand, i henhold til Influence-modellen®, består af to vigtige komponenter:

  1. Lad din samtalepartner vide, at du midlertidigt sætter samtalen på pause.
  2. Informer om, hvornår du vil vende tilbage til emnet.

Ovenstående sikrer, at du ikke flygter fra situationen i andres optik, og at du agerer for at styre samtalen i den rigtige retning igen. I løbet af den mellemliggende tid har du plads til at lade dine følelser falde til ro og reflektere over, hvad der er blevet sagt. Når du genoptager mødet, er du mere beredt, og der er skabt plads til, at samtalen kan tage en anden drejning.

Kilde: Harvard Business Review

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Seneste blogposter
Følg os på